Čtvrtek 28. března 2024
Vložil vlisni.cz on April 17, 2017
Ilustrační foto (Foto:Dezidor - Wikimedia Commons)

Připomeňte si spolu s námi dobu, kdy se Češi připravovali na obranu své vlasti.

Od roku 1936 budovali na hranici s Rakouskem liniové, tzv. lehké opevnění, které bylo na komunikacích a ve strategických místech prokládáno těžkými opevněnými tvrzemi. Po 2. světové válce opevnění ztratilo svůj význam a z velké části chátralo. Po roce 1989 zažívá svůj návrat do života, a to ze strany vojenských historiků a nadšenců.

Dovolte prosím, abych Vás pozvala ve středu, dne dne 19. 4.  2017 od 17 hodin  na Kotlanku, kde se bude konat přednáška pana Ing. Tomáše Novotného -   HISTORIE A SOUČASNOST OPEVNĚNÍ  JIŽNÍ MORAVY 1935 – 1938.

Dozvíte se méně známé, podrobné informace o typech objektů, průběhu jejich rekonstrukce, ale také o výzbroji a posádce, kterou tvořili také Líšňáci. Dostane se i na zajímavosti a kuriozity ze zákulisí a oprav.  Využijte jedinečné možnosti diskuze se znalcem pevností, který má zkušenosti  s jejich rekonstrukcí.

Místo konání: Kotlanka, Kotlanova 7, Brno – Líšeň
Vstupné: 30,- Kč

Réva v dubnu zůstává u technických staveb a zve Vás na exkurzi do Čistírny odpadních vod v Modřicích s odborným výkladem, která se koná dne 24. 4. 2017. Sraz účastníků je v 9.20 hod. u vstupu do areálu čistírny - Chrlická 552, Modřice. Vzhledem k omezené kapacitě je rezervace nutná na e-mailu reva@kclisen.cz, tel.  544 210 182 nebo osobně v Kulturním centru Líšeň – Kotlanova 7, Brno. Vstup na exkurzi je zdarma.

 

Těšíme se na Vás.
Silvie Dražanová, Kulturní centrum Líšeň 

Kategorie: 

Tags: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.