Úterý 16. dubna 2024
Vložil vlisni.cz on May 07, 2015
Ilustrační foto (zdroj: Pavel Kocourek ml.)

V netradičním středečním termínu zavítali ve 24. kole MSFL na hřiště SK Líšeň fotbalisté SK Slavia Orlová – Lutyně. Rychlé a svižné utkání přineslo několik zajímavých a sporných situací.

Začátek utkání patřil hostům, kteří se mohli ujmout vedení už ve třetí minutě. Po přímém kopu Schronera hlavičkoval Skoupý, ale míč skončil na tyči líšeňské brány. O dvě minuty později o sobě dali vědět také domácí. Na centr Šumbery si vyskočil Drábek, ale jeho hlavička minula bránu.

V 11. minutě centroval do vápna opět hostující Schroner, následná Urbanova hlavička skončila těsně nad břevnem líšeňské svatyně.

O minutu později se už radovali domácí. Fischer našel přesným centrem Markoviče, který hlavičkou otevřel skóre utkání na 1:0. Ve 23. minutě mohl zvýšit Milotínský, ale jeho střela minula bránu.

Hosté byli blízko srovnání v 29. minutě, ale přízemní střela Lisického těsně minula bránu.

Ve 34. minutě fauloval ve vápně poněkud nešikovně líšeňský Král hostujícího Cvernu a vykoledoval si červenou kartu. Nařízenou penaltu proměnil Skoupý a vyrovnal na 1:1. 

Líšeň tlačila hosty i v desíti. Ve 38. minutě šel ve vápně k zemi mezi třemi hostujícími obránci Halaška, ale hra pokračovala dále. Míč se dostal Fischerovi, který byl v souboji na hranici pokutového stažen Knötigem, ale i tento zákrok zůstal bez povšimnutí sudích. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Oslabená Líšeň se ujala vedení v 63. minutě. Po chytré rozehrávce Šumbery na Fischera se míč dostal k Markovičovi, který zvýšil na 2:1. Navíc v 64. minutě domácí reklamovali ruku hostujícího obránce v pokutovém území, ale sudí Vojkovský nechal hru plynout dále. To, zda se jednalo o ruku či nikoliv, je patrné z přiloženého videa. Početní převaha hostí se nakonec projevila a v 84. minutě upravil skóre na konečných 2:2 střelou pod břevno Lisický.

Bojovné utkání, při kterém sudí udělil pět žlutých karet a jednu červenou, sledovalo 150 diváků. Příští zápas odehraje dvanáctá Líšeň na hřišti druhého Prostějova. Díky remíze předposlední Břeclavi s Olomoucí si Líšeň drží stále tříbodový náskok na sestupové příčky. 

J. Spěšný, S.Karafiát

 

Kategorie: 

Tags: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.