Čtvrtek 28. března 2024
Vložil vlisni.cz on May 22, 2017
Foto z exkurze v Čistírně odpadních vod v Modřicích (zdroj: RÉVA)

Seniorský klub Réva na jaře navštívil např.; nové televizní studio, čistírnu odpadních vod, pivovar, Hády a Kavky s odborníkem a s kronikářem obce Podolí Mariánské údolí po stopách sestřeleného letadla.

Věříme, že počasí bude na naší straně, a proto v toulkách za poznáním a přírodou budeme nadále pokračovat. Přijměte naše pozvání a pojďte s námi na exkurze a do přírody.

25. 5. 2017 odpoledne od 13:30 hod. navštívíme Školní a výcvikové středisko Hasičského záchranného sboru na ul. Trnkova. Prohlédneme si školící prostory, shlédneme reálný výcvik hasičů v různých prostředích a situacích, nikoliv jen ukázku, a to vše s odborným komentářem. Účast je zdarma, ale pro omezenou kapacitu si své místo prosím rezervujte.

První červnový den od 12:00 hod. poznáme Letiště Brno – Tuřany z opačné strany, tedy z pohledu  letištního personálu. Uvidíme neveřejné prostory, odbavení letadla, budeme sledovat přistání z max. blízkosti a dozvíme se letištní zajímavosti i kuriozity.  Vstupné činí 30,- Kč, z důvodu omezené kapacity je nutná rezervace.

„Nejlepší sport je kafe a dort“, malou pravdu originálnímu citátu Haliny Pawlowské nelze upřít. Ale před odpolední kávou si spolu s námi přijďte dne 8. 6. 2017 od 14 hod. zahrát minigolf. Začátečníky hru naučí a pravidla vysvětlí profesionálové ze Střední školy strojírenské a elektrotechnické, v jejímž areálu se hřiště nachází. Vstup pro seniory zdarma, adresa - Líšeň, Jedovnická 10.  V případě špatného počasí se akce nekoná.

Roušku tajemství Stránské skály trošku poodhalíme dne 22.6. 2017, kdy se k ní vydáme společně s průvodcem. Sraz je ve 14 hod. v Líšni na Nám. Karla IV. před květinářstvím, odtud se dále přesuneme autobusem č. 78. Účast je zdarma. V případě špatného počasí se procházka nekoná.

Pro rezervaci exkurze do střediska hasičů a na letiště prosím kontaktujte Kulturní centrum Líšeň, tel. 731 117 114, e-mail reva@kclisen.cz nebo osobně na recepci Kotlanky.

Těšíme se na společné setkání.
Silvie Dražanová, Kulturní centrum Líšeň 

foto z exkurze v novém studiu ČT na ul. Trnkova (zdroj: RÉVA)
foto z exkurze do Pivovaru Hauskrecht (zdroj: RÉVA)
foto z procházky Mariánským údolím po stopách sestřelené stíhačky (zdroj: RÉVA)
foto z procházky na Hádech a PP Kavky (zdroj: RÉVA)

Kategorie: 

Tags: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.