Pondělí 29. dubna 2024
Vložil vlisni.cz on June 19, 2020

Za více než dvacetiletou historii našeho divadla jsme si takovou pauzu nedopřáli. Až letos, a nedobrovolně, od poloviny března do začátku června.Vynucené volno nás zastihlo zrovna v momentě, kdy se sezóna rozjíždí a my se těšili na divadelně nabité jaro.Během května jsme měli uvést jedenáct představení. Těšili se na nás na mezinárodním festivalu ve švýcarském Brig-Glis. Na přehlídce zaměřené dramaturgicky na současné Rusko jsme se chystali hrát naši inscenaci Putin lyžuje. Také jsme byli vybráni s naší zatím poslední inscenací Spoutaný trávou na největší tuzemský festival loutkového a alternativního divadla – Skupovu Plzeň.

Koronavirová pauza pro nás ale neznamenala zahálení! Kromě šití roušek a otevření prvního rouškomatu před naším domem na plotě, vyhlásil technický ředitel divadla Luděk Vémola „čas oprav“ – obnovu všeho, co jsme za těch dvacet let stihli roztřískat. Veřejně jsme vystupovali jen u nás na zahradě, kde jsme si dopřáli „přesplotový koncert“. Pro sousedy jsme hráli písničky na přání a zpestřovali tak letos tak pečlivé zahradničení. A také vyšel rozsáhlý rozhovor o našem divadle v časopise CEDIT 3 Centra experimentálního divadla, kde v průběhu roku na Sklepní scéně pravidelně hrajeme. Zveme na počtení.

Rozehráli jsme se opět od června představeními na Rosickém festivalu a v Hodoníně. V Líšni se těšíme na setkání na Festivalu Líšeň sobě a v centru Brna během letních městských festivalů.

 
Technický ředitel v karanténě opravuje zařízení.

 

Divadlo Líšeň srdečně zve na letní program:

7/8 ve 21.00 hod.
Na konci ulice Obecká, na kraji lesa
SPOUTANÝ TRÁVOU
Vyprávění nahého mnicha, císaře, generála a slona o životě, smrti i drobném hmyzu. Divadelní odpočinutí od světového chaosu s křehkými kovovými loutkami, zvuky a stíny.
Pro děti od šesti let i dospělé bez dětí

Před představením, cca od 19.00 hod. hudební workshop

 

22/8 ve 20.00 hod.
Zahrada Orlovny, v rámci festivalu Líšeň sobě
ROBINSON
O cestě z dětství do dospělosti. O snu, oceánu a vůli k životu. Vypráví lipové dřevo a jeho vodiči, strunné, bicí a větrné nástroje.

Pro děti od pěti let a dospělé

 

23/8 odpoledne (v případě slunečného počasí)
Zahrada Orlovny, v rámci festivalu Líšeň sobě
SLUNEČNÍ STÍNOHRA – TVŮRČÍ DÍLNA
Obrazy vytvořené slunečními paprsky podle dávných orientálních postupů. Výroba stínových loutek z papíru, barevného plastu a přírodnin.
Pro děti i dospělé bez omezení věku

Divadlo Líšeň bude hrát v Brně během prázdnin také na festivalech Na prknech, dlažbě i trávě a Uprostřed. Podrobný program bude zveřejněný na stránkách obou festivalů.

 

Pavla Dombrovská

Kategorie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.