Středa 08. května 2024
Vložil vlisni.cz on August 02, 2018
SK Líšeň - ilustrační foto (zdroj: SK Líšeň - facebook.com)

Áčko líšeňských fotbalistů čeká v sobotu první zápas nové sezóny Moravskoslezské fotbalové ligy. Na domácím hřišti se od 17.00 utkají s týmem Otrokovic.

S novou sezónou došlo k několika změnám kádru, který v uplynulé sezóně pod taktovkou trenéra Miloslava Machálka vybojoval skvělé třetí místo v MSFL. Líšeň patří mezi nejlepší týmy v Brně a řadí se hned za letos druholigovou Zbrojovku.

Během letní přípravy líšeňský tým opustil brankář Jan Kotnour, který zamířil do Anglie. Obránce Tadeáš Zezula nově hraje za Rosice a Milan Machálek odešel do Rakouska.

Kvůli získání nového víza musel také odcestovat na Ukrajinu záložník Illya Mykhajlovksy a není jisté, kdy se do kádru vrátí.

Líšeňský tým nově posílili na postu brankáře Jan Vítek z FC Kostelec na Hané a Filip Leznar z dorostu. Na hostování zavítali Jakub Přichystal a Jakub Černín ze Zbrojovky Brno. Posledním hostujícím hráčem je Michal Zapletal z Prostějova. Návrat ohlásili Libor Daněk a Matěj Rychecký. Z dorostu doplnil kádr Adam Fila, Tomáš Šperka a Filip Kotoun.

Áčko započalo přípravu hned začátkem prázdnin a sehrálo několik přípravných utkání.

SK Líšeň : 1. SC Znojmo 1:4  gól Machálek

SK Líšeň : Inter Bratislava 2:2 góly Machálek, Fila

SK Líšeň : FC PBS Velká Bíteš 5: 1 góly Zapletal 2x, Fikar, Machálek, Krška

Ústí nad Orlicí : SK Líšeň 2:4 góly Machálek, Minařík, Přichystal, Zapletal

SK Líšeň : Žďár nad Sázavou 7:0 góly Přichystal 3x, Krška, Machálek, Zapletal, Reteno Elekana

V rámci MOL Cupu zavítala Líšeň těsně před sezónou do Blanska, které porazila díky gólům Fily, Kršky a Přichystala 1:3 a vybojovala si postup do dalšího kola. V tom se potká s týmem Prostějova, který díky skvělé sezóně opět postoupil do druhé ligy.

-vlisni.cz-

Kategorie: 

Tags: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.