Sobota 20. dubna 2024
Vložil admin on December 31, 2012

Líšeňské novinyVe spolupráci s Kulturním centrem Líšeň a za podpory Městské části Brno-Líšeň byl zahájen dne 20. listopadu 2012 v líšeňském Dělňáku program vznikajícího Komunitního centra  Líšeň sobě. Jak již vyplývá z názvu, program je koncipován pro děti i velké diváky – od mládeže po seniory.

Hry pro děti vystřídalo působivé vyprávění australských legend s doprovodem živé hudby, dospělí se pak bavili při exhibici Josefa Machů „Na stojáka“ i při produkci rockové kapely Údolní Beat s Ivanem Manolovem. Listopadový program byl završen představením tvorby líšeňského autora Zdeňka Grmolce a vyprávěním australských mýtů Proč se Jhi stala sluncem.
Prosinec zahájilo Rodinné centrum Pastelka čtením Vánočního příběhu  z cyklu Co  šušká záložka (v líšeňském zámku), následovala Písňoherna – hudební workshop originální violoncellistky Evy Giny. Činnost zahájil filmový klub „Promítej i ty“ filmem pro seniory  Na stupních vítězů. Literární podvečer o Karlu Čapkovi dal zaznít jeho méně známým textům s adventní a vánoční tematikou; autorova životní pouť se uzavřela právě o Vánocích roku 1938. Završením prosincového programu bylo představení divadla Líšeň Andělé z lesa.

Co připravujeme na leden? 15. 1. 2013 proběhne na Dělňáku čtení líšeňských občanů z díla Karla Čapka – tím bychom chtěli navázat na úspěšný cyklus čtení z děl Václava Havla či Tomáše Halíka. Číst budou: Vlastimil Válek, Eliška Vondráčková, Blanka Tuscherová, Josef Trávníček, Břetislav Štefan, Pavla Dombrovská. 25.1.2013 se můžete těšit na vystoupení Josefa Machů a skupiny ACHA. 29.1.2013 bude přednáška o historickém významu líšeňských spolků – projdeme společně jejich pestrou paletu, připomeneme smysl spolkové činnosti i místa, kde se naši předkové setkávali. Na všechny akce jste srdečně zváni!
Projekt Komunitního centra Líšeň sobě podpořila Era prostřednictvím Nadace Via.

Josef Trávníček,
za občanské sdružení Líšeň sobě 

(článek převzat z Líšeňských novin 1/2013)

 

Kategorie: 

Tags: