Pátek 19. dubna 2024
Vložil vlisni.cz on September 06, 2015
Divadlo Líšeň v zahradě Orlovny 2015 (zdroj: Jana Rašková)

„Za zachování zahrady Orlovny" nesla název odpolední slavnost konaná na sklonku srpna, na níž se přes sto padesát návštěvníků rozličného věku setkalo pod korunami lip a ořechů v zahradě líšeňské Orlovny. Popili jsme, pojedli dobroty a podebatovali, podepisovali Otevřený dopis zastupitelům žádající také zachování zahrady, pokochali se výstavou výrobků klientů Effety a za soumraku do setmění vstoupili do příběhu hry Žabáci (Sny starého dědka) divadla Líšeň. Prostě jsme prožili krásný večer, za který děkuji těm, kteří jej umožnili uskutečnit – Dennímu stacionáři Effeta, divadlu Líšeň a spolku Líšeň sobě. A také samozřejmě našim přátelům, bez jejichž pomoci s občerstvením a další organizací bychom to zvládali dost těžko. 

Setkání znamenalo i kultivované vyjádření nesouhlasu s plánem vedení fotbalového klubu zabrat pro potřeby SK Líšeň celou Orlovnu a zastavět nedávno zrekonstruovanou zahradu krytou halou. Fandíme fotbalu, avšak jsme toho názoru, že jeho rozvoj a sláva nemůžou působit ničení dalších hodnot, kterými by se Líšeň mohla také pyšnit. 

Proto usilujeme o trvalé zpřístupnění zahrady pro veřejnost a využití části budovy Orlovny, která se uvolní po odchodu Effety v souladu s jejím původním určením – otevřením prostor pro veřejnost a rozvoji spolkového života v Líšni.

Pro krásnou atmosféru v zahradě, naši vzájemnou pospolitost a krásu místa si setkání zopakujeme - popřejeme zahradě dobrou noc před jejím uložením se k zimnímu spánku. Druhého října od pěti hodin odpoledne Vás tedy opět zveme do zahrady Orlovny (Holzova 7) na kulturní program divadla Líšeň (hudební dílna, hra Andělé z lesa). 

Další informace i text Otevřeného dopisu zastupitelům, ke kterému se dosud připojilo šest líšeňských spolků a přes čtyři sta občanů, najdete pod tímto odkazem: http://www.vlisni.cz/znacka/orlovna.

Otevřený dopis také můžete přijít podepsat do Drogerie, Šimáčkova 8 – každý všední den 9.00 – 17.30, paní Anna bude ráda.

Za Líšeň sobě
Pavla Dombrovská
 
Fotky Jany Raškové a Renaty Králové
Zahrada Orlovny 2015 (foto: Jana Rašková)
Zahrada Orlovny 2015 (foto: Jana Rašková)
Divadlo Líšeň hra Žabáci (zdroj: FB Renata Králová)
Divadlo Líšeň hra Žabáci (zdroj: FB Renata Králová)

Kategorie: 

Komentáře

U občerstvení paní Krejčové se našly zapomenuté dva proutěné košíky zakoupené z prodeje Effety. Paní Krejčová je majiteli ráda předá na příští akci na zahradě v pátek 2.10. nebo se o ně majitel může přihlásit na iveta@divadlolisen.cz.

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.