Pátek 19. dubna 2024
Vložil vlisni.cz on April 22, 2015
foto: Pavel Kocourek

V  chladném sobotním odpoledni přivítalo líšeňské Áčko hosty z Třebíče. Líšeň, která je stále na 15. místě tabulky potřebovala nad sestupem také ohroženým soupeřem vyhrát.

Líšeňský tým od začátku hry připomínal lokomotivu, která se rozjíždí ze stanice. Během první čtvrthodinky nabrala rychlost a začala válcovat vše, co ji stálo v cestě. 

Domácí si několik šancí vypracovali už po zahájení utkání, ovšem první rozvlnění sítě hostí přišlo v 16. minutě, kdy se prosadil Milan Halaška. Po dalších dvou minutách si líšenští fotbalisté vytvořili další zajímavou gólovou příležitost. Před bránou přihrával chytrou hlavičkou Klán na Halašku, který bohužel nedoskočil. Ve 38. minutě se obráncům Třebíče nepodařilo bezpečně dostat míč z pokutového území, do kterého v plné rychlosti naběhl Halaška a jeho tvrdá střela, kterou navíc tečoval hostující obránce, skončila v síti.  Stav utkání 2:0.

Třebíč měla velkou šanci ve 40. minutě, kdy se dostal k míči Chlup z hranice velkého vápna. Tečovaná střela změnila směr a skvělý zákrok gólmana Veselého udržel čisté konto domácích. O minutu později líšeňští zahrávali rohový kop, který po spolupráci Klán, Král, Drábek rozvlnil potřetí síť hostí. Ve 44. minutě Tomáš Brigant skvěle obešel třebíčského Herce a přízemní střelou zvyšoval už na poločasových 4:0.

Tam, kde Líšeň skončila první poločas, začala druhý. Ve 47. minutě se prosadil po krásné kombinaci Šimon Šumbera a upravoval stav utkání na 5:0. O dvě minuty později předvedl skvělý zákrok brankář hostí Doležal, který vytlačil z brány hlavičku Klána.

Další zajímavý moment přinesla 54. minuta. Tečovaný míč se dostal po zaváhání domácí obrany před třebíčského Floriana, který přestřelil. O deset minut později nastřelil třebíčské břevno Brigant. Nejblíže ke gólu měla Třebíč v 81. minutě, kdy se skvělou přihrávkou dostal Oura za domácí obranu, ale nedokázal zakončit. O tom, že má smysl dohrávat každý míč, se přesvědčil Halaška v 82. minutě. I přes zjevné držení brankářem Doležalem se mu podařilo zakončit a upravit na konečných 6:0.

I přes vítězství je Líšeň po 21. kole MSFL na předposledním místě.  Na čtrnáctou Břeclav, která remizovala v Zábřehu, ale ztrácí už pouhý bod.

 

 

Kategorie: 

Tags: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.