Úterý 19. března 2024
Vložil vlisni.cz on January 13, 2019
Stadion SK Líšeň (zdroj: FB SK Líšeň)

O kvalitě fotbalového klubu nesvědčí jen jeho výsledky v soutěžích, ale i to jaké má zázemí, trenéry nebo kolik má hráčů. Hodnotící systém nově spustila Fotbalová asociace České republiky a zapojil se do něj také klub SK Líšeň.

Zřízení licenčního systému neprofesionálních klubů má dva důvody. Prvním důvodem je zajistit komplexní přehled o fungování jednotlivých klubů. Ty jsou rozdělené do čtyř hodnotících kategorií, z nichž nejvyšší je Zlatá. Mezi kritéria patří počet hráčů, počet týmů v soutěží, počet trenérů, kvalita infrastruktury, aktivity a akce. V neposlední řadě je hodnocena i spolupráce s místní radnicí nebo se školami.

Druhým důvodem je služba veřejnosti. Na stránkách FAČR (odkaz zde) lze jednoduše zjistit, jak celkově klub funguje a pomoci tak rodičům, kam případně přihlásit své dítě.

Do licenčního systému se zapojilo 1 127 fotbalových klubů z celé republiky. Zlatou úroveň získalo pouze 63 z nich. Klub SK Líšeň v rámci licenčního hodnocení získal celkový počet 2 200 bodů a obsadil tak 4. místo v nejvyšší Zlaté kategorii.

-vlisni.cz-

Certifikát

Kategorie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.