Pátek 29. března 2024
Vložil vlisni.cz on March 17, 2016
SK Líšeň (foto: Martin Kocourek )

V sobotu 19.3.2016 v 10 15 hod. zahájí dorost U19 jako první líšeňské mužstvo jarní sezonu v Hodoníně, v 15 hod. se přidají na domácí půdě muži A s Vyškovem, v neděli 20.3.2016 pak dorosty U16 a  U17 v Třebíči. Další týden se postupně přidají  muži B a  muži C, žáci U12, U13,  U14, U15, ženy, přípravky U7A, U7B, U8A, U8B, U9A, U9B, U10A, U10B, U11A, U11B a senioři a juniorky. Spolu s futsalem A a futsalem B, které už začaly, tak bude v soutěžích všech 25 mužstev SK Líšeň. Nesoutěžních interních  turnajů se budou účastnit   nábor A, předpřípravka B spolu s předpřípravkou A, která už hraje pod hlavničkou U7A a U7B i městské soutěže. Do pravidelných soutěží tak zasáhne 18 mládežnických družstev SK Líšeň. Přípravky a juniorky budou svá domácí utkání hrát v Mariánském  údolí v TCM SK Líšeň, dorost v areálu na Kučerově a žáci na hřišti v Podolí, protože kapacita areálu SK Líšeň neumožňuje na žádném ze stávajících hřišť odehrát tolik utkání. Pokud vezmeme v úvahu, že futsal hraje v hale mimo Líšeň, protože v Líšni žádná hala není, tak ostatní mužstva odehrají  za víkend 12 – 13 utkání „doma“ a stejný počet venku.     

I když se SK Líšeň zaměřuje na práci s mládeží, o čemž svědčí cca přes 350 dětí, které podle kategorií 2x  -  4x týdně trénují a jednou týdně hrají utkání, veřejnost posuzuje výsledky práce hlavně podle výsledků mužů A. Muži A hrají Moravskoslezskou ligu, jež je třetí nejvyšší soutěž v ČR a nejvyšší soutěž na Moravě.  Líšeň se utká s takovými mužstvy jako je Prostějov, Vítkovice, Hlučín, Břeclav, Uničov, Vyškov, Třebíč, Zlín B, Slovácko B, HFK Olomouc,..

Stávající umístění SK Líšeň na 14. místě sice znamená udržení v soutěži, ale proto, aby SK Líšeň skutečně udržela nejméně toto místo je třeba ještě hodně práce. Přes zimní přípravné období mužstvo pod vedení pan Mazury, zkušeného trenéra a mistra ligy 78 se Zbrojovkou Brno, tvrdě trénovalo. Od poloviny ledna do konce února byly tréninky 5x týdně, v sobotu přípravné utkání v neděli volno. V SK Líšeň chodí všichni hráči do práce nebo studují, takže v této době jejích režim vypadal následovně – ráno do práce, po práci přímo na trénink od 17 30 hod. do 19 hod., domů a spát a to 5x týdně. Dřívější trénink nepřipadal v úvahu, protože na jednom hřišti se museli vystřídat žáci, dorosty, muži, staří páni i ženy, což se dalo zvládnou díky tomu, že na jednom hřišti současně trénovalo i 50   hráčů a využili  současně posilovnu a malou tělocvičnu v orlovně.

Od začátku března přešlo mužstvo na „normální“ provoz, trénink „jen“ čtyřikrát týdně a jednou týdně zápas.

V druhé polovině přípravného období se řádná příprava promítla i ve výsledcích přípravných utkání, kdy si muži poradili s mužstvy krajského přeboru, divize i v generálce s mužstvem Moravskoslezské ligy Velkého Meziříčí, které porazilo 3:0.  Nastala také částečná změna ve složení mužstva, odešli hráč Zbrojovky Brno Stehlík a Weber, kteří  díky dobrým výkonům v Líšni získali angažmá ve II. lize ve Znojmě, které v současné době je na prvním místě tabulky a má našlápnuto do I. ligy. Místo nich se podařilo zajistit nové hráče, většinou opět z bývalé juniorky Zbrojovky.

To jestli jako tréninková dřina a doplnění mužstva  bylo dobré, rozhodne až samotná soutěž, přičemž SK Líšeň hraje první dva zápasy doma, 19.3. s Vyškovem a 26.3. s Třebíčí. Jelikož se v loňském roce podařilo otevřít krytou tribunu pro vice jak 500 sedících diváků, bylo by dobře, kdyby líšňáci přišli v hojném počtu podpořit  muže A v jejich boji o udržení v Moravskoslezské  lize. Součástí návštěvy  může být i příjemné posezení na zahrádce či v restauraci SK spojené s konzumací pečené klobásy, či jiných dobrot.  

Karel Hladiš
předseda SK Líšeň

Kategorie: 

Tags: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.