Neděle 05. května 2024
Vložil vlisni.cz on July 26, 2020
SK Líšeň (zdroj: FB SK Líšeň)

Prvních pět zápasů bez porážky. Dvě vítězství na stadionech soupeřů a k tomu tři domácí remízy.

Pátý nejproduktivnější tým soutěže. Takovým přízviskem se fotbalový oddíl SK Líšeň mohl pyšnit po podzimní části sezony. Tehdejší trenér Miloslav Machálek vsadil na pro český fotbal netypické rozestavení 3-5-2 a jeho svěřenci rozjeli gólové hody, ve kterých pokračovali i po příchodu nového kouče Milana Valachoviče. V šestnácti zápasech nastříleli jedenatřicet branek a bavili fotbalem.

 

LÍŠEŇ – ZBROJOVKA VYTÍŽENÁ TRASA

Začalo to letním přestupem záložníka Davida Kršky, pokračovalo říjnovým přesunem trenéra Miloslava Machálka a vyvrcholilo zimním odchodem tria Adrián Čermák, Jan Hladík a Martin Šustr. Líšeň zásobovala Zbrojovku ostřílenými hráči, Zbrojovka městského rivala zase talentovaným mládím. Výměnné rošády pak přinesly zajímavé situace. Třeba v případě kouče Machálka, který do prvního vzájemného derby vstupoval coby kouč Líšně a ve druhém už stál na střídačce Zbrojovky

 

PŘÍCHOD KANONÝRA

Na podzim se šestnácti brankami vládl produktivitě MSFL. V zimě přestoupil z Kroměříže do Líšně a dostal jasný úkol – nahradit ofenzivní tahouny, kteří zamířili do Zbrojovky. A svého úkolu se zhostil na výbornou. Ve třinácti zápasech se trefil šestkrát, přičemž v posledním domácím duelu proti Třinci zkompletoval hattrick. pětadvacetiletý střelec, na kterého bude Líšeň po odchodu hostujících hráčů o to víc spoléhat.

JARNÍ ČÁST SEZONY

Druhá polovina sezony nebyla taková co do zisku bodů i počtu vstřelených branek, cíl ale byl splněn. Fotbalisté Líšně si pojistili druholigovou příslušnost pro příští ročník tři kola před koncem soutěže. K třiadvaceti bodům z podzimu jich Líšeň přidala v jarní části soutěže třináct. Když přebíral mužstvo, Valachovič, bylo na osmém místě. To jsme takřka potvrdili, přestože se kádr dost obměnil. Určitě patří respekt všem hráčům, kteří jaro odehráli a zkušenosti měli minimální.

KURIOZITA POSLEDNÍHO UTKÁNÍ

Svěřenci trenéra Valachoviče strávili před posledním utkáním v autobuse 8 hodin, prvních 40 minut zpoždění nabrali už v Brně, dalších 20 minut u Velkého Meziříčí. Na trase dle navigace museli řešit změnu trasy a tím pádem 1,5 hodiny předem i změnu objednaného oběda. Největší problém ovšem nastal, když se 4 km před varnsdorfským stadionem  zastavil klubový autobus a hráči i realizační tým doputovali na stadion jsme různě. Někteří chytli jsme stopa, druhé svezl pán, který kouřil na odpočívadle. Poslední se dostali do kabiny padesát minut před zápasem.Zpáteční trasa vedla s přestupem přes Trutnov, a výlet pro hráče zpět v Líšni skončil ve tři hodiny ráno.

 

DRUHÁ SEZONA VE DRUHÉ LIZE

Nyní čeká líšeňské fotbalisty odpočinek. Do tréninku se vrátí v pondělí 27. července. Nová sezona podle aktuálního plánu začne 22. srpna. Jsou prý i nějaké předpoklady, že se start posune na 29. srpna.

Tréninková jednotka se uskuteční na hřišti Sportovního centra mládeže SK Líšeň v Mariánském údolí, kde budou probíhat i další tréninky mužstva. Trávník hlavního hřiště na Kučerově ulici je totiž v rekonstrukci a tak na něm nelze trénovat.

 

PŘÍPRAVA: Kalendář přípravných zápasů není dosud přesný, neboť losování FNL se uskuteční až 5. srpna a podle něj se upřesní program přípravy. Důvod sdělila vedoucí mužstva Dagmar Wallová: „Na závěr přípravy máme předběžně dohodu se třemi profesionálními kluby. Nebylo by moc šťastné, kdybychom v generálce měli stejného soupeře jako v prvním kole FNL. A tak se vše bude dolaďovat v průběhu přípravy. Kvůli opravě trávníku budeme hrát přípravné zápasy mimo Brno. Začínáme ve středu 29. 7. v Březí u Mikulova proti Hlučínu, v sobotu 1. srpna cestujeme do rakouského St. Poltenu.“

KÁDR: Skončilo hostování trojice Zikl, Černín, O. Vintr ze Zbrojovky a Vasiljeva ze Slovácka. Naopak naši hráči Leznar a Dočekal se vracejí z hostování v Břeclavi, resp. Vrchovině. Leznar si doléčuje zlomeninu ruky, Dočekalovi nebyla prodloužena v Líšni smlouva a odejde do Rakouska. Trenér Valachovič už předběžně zkoušel na počátku měsíce obránce Malára ze Znojma. Příchody i případné odchody jsou v současné době ve stavu jednání. Přestupové okno je pro letošní soutěž otevřeno až do října.

 

 Z WEBU SK Líšeň:

Podle statistiky, převzatých z oficiální verze FNL, byla podle odehraných minut nejplatnější trojice Hlavica, Jeřábek a Machálek. Nejvíce branek nastřílel Zikl, nejčastěji byl trestán Hlavica, který si zapsal s Kučerou i jednu červenou kartu. Šustr vychytal tři nuly. Trenéři postavili k utkáním celkem 32 hráčů.

Branky: 7 – Zikl, 6 – Silný, M. Vintr, 5 – Hladík, 4 – Machálek, 3 – Reteno, Rolinek, Jeřábek, 2 – Málek, Krška, Čermák, 1 – Hlavica, Ševčík, O. Vintr, Minařík, Matocha, Kučera.

Vychytané nuly: 3 – Šustr, 2 – Vítek, 1 – Halouska.

ŽK: 9 – Hlavica, 7 – Jeřábek, 4 – O. Vintr, Rolinek, Minařík, Silný, M. Vintr, Hladík, 3 – Černín, Bednář, Ševčík, Málek, Machálek, Bačo, Čermák, 2 – Demeter, Matocha, Vasiljev, Suchý, 1 – Vítek, Halouska, Šenk, Fall, Reteno, Kučera, Fila, Šustr, Krška.

ČK: 1 – Hlavica, Kučera.

Počty zápasů: 28 – Jeřábek, 27 – Hlavica,Machálek, 24 – Zikl, 23 – Rolinek, Minařík, Málek, 20 – Ševčík, 19 – Demeter, 18 – O. Vintr, 16 – Reteno, Čermák, 15 – Hladík, 14 – Bednář, Matocha, Šustr, 13 – Vasiljev, Silný, M. Vintr, 12 – Kučera, 9 – Vítek, Fall, Suchý, Bačo, 8 – Fila, 7 – Halouska, Černín, 4 – Šenk, 3 – Krška, 2 – Chládek, 1 – Minárčík, Kříž.

Odehrané minuty: 2404 – Hlavica, 2402 – Jeřábek, 2023 – Machálek, 1590 – Zikl, 1571 – Ševčík, 1440 – Čermák, 1409 – Málek, 1350 – Hladík, 1346 – Reteno, 1328 – Rolinek, 1260 – Šustr, 1177 – Minařík, 1110 – Demeter, 972 – Bednář, 857 – Vasiljev, 810 – Vítek, Bačo, 803 – Kučera, 702 – Matocha, 660 – O. Vintr, 646 – Suchý, 630 – Halouska, 562 – Silný, 537 – Černín, 396 – M. Vintr, 288 – Fall, 255 – Krška, 130 – Fila, 112 – Šenk, 45 – Kříž, 39 – Minárčík, 10 – Chládek.

Podle počtu odehraných minut se zrodila sestava sezóny. Tvoří ji: Šustr – Jeřábek, Hlavica, Ševčík – Čermák – Reteno, Hladík, Málek, Rolínek – Machálek, Zikl. Ze sestavy minulého ročníku zůstali jen Hlavica a Machálek. Nově se zařadili Šustr, Jeřábek (oba Vyškov), Ševčík (Sokolov), Čermák (Táborsko, kde hostoval z Českých Budějovic), Málek (Hlučín), Hladík (Otrokovice), Zikl (Zbrojovka) a Retenos Rolínkem z vlastních řad. Vypadli z níČernín (podzim Zbrojovka), Krška, Přichystal (oba Zbrojovka), Hanuš (Vyškov) a domácí hráči Vítek, Fall, Bednář, Demeter, Minařík.

Venku lépe než doma

Odloženým pátečním utkáním mezi Třincem a Vlašimí (1:2) skončil zvláštní ročník FNL, který byl poznamenán odkládáním kol kvůli koronavirové pandemii. Pro nás byl ročník také zvláštní, nejen proto, že byl premiérový. Trenér Machálek po postupu z MSFL sestavil mužstvo, které překvapovalo soupeře otevřenou hrou na tři obránce, na což však někdy doplácelo vysokým počtem inkasovaných branek. Už během podzimu však odešel do Zbrojovky, kam si vzal pár hráčů, které si vybral jako posily Líšně. Jeho nástupce Valachovič musel v zimě tvořit opět nový základ mužstva. Po prvním jarním zápasu v Hradci přišla stopka, kdy se výrazně změnil způsob přípravy, neboť hráči nemohli trénovat spolu pod dohledem trenéra.

Soutěž se nakonec dokončila. Líšeň obsadila konečné deváté místo. Přezimovala o příčku výš, ale postavení v první polovině tabulky neudržela po horších výsledcích jara. V jarní tabulce obsadila až třináctou pozici. Zajímavý je také pohled na rozdílné umístění podle výsledků na domácím, či venkovním hřišti. Líšeň totiž na obou získala shodný počet osmnácti bodů. V tabulce doma to však stačilo jen na třinácté místo, zato v tabulce na hřištích soupeřů skončila šestá. Na stejné pozici je v tabulce vstřelených branek. V tabulce inkasovaných branek se dělí s Ústím nad Labem o devátou příčku. Nicméně účinkování našeho mužstva ve druhé nejvyšší soutěži lze označit za zdařilé.

PERMANENTKY: Permanentní vstupenky jsou již nachystány k výrobě. Prodej však začne až poté, kdy budou vyjasněny veškeré záležitosti kolem opatření v souvislosti s nemocí covid-19. Dagmar Wallová: „Zatím stále nevíme, jaká budou organizační opatření LFA, která mohou být přísnější než rozhodnutí Krajské hygienické stanice, což v závěru minulé soutěže bylo. Nevíme tak, zda-li již bude možné bez omezení prodávat vstupenky, abychom dodrželi stanovené podmínky. Také není jasno o omezení počtu návštěvníků v jednom sektoru, což nejvíce postihuje hlavní tribunu, ale i prostory pro stání. Musíme vyčkat rozhodnutí LFA.“

 

Jisté je, že stávající majitelé permanentek budou mít možnost zakoupit permanentku v předprodeji na stejné místo.

Veškeré informace Vám poskytneme na  webu www.sklisen.com

Permanentní vstupenky budou nově vyrobeny v podobě karty od firmy PŘELEPKY.cz

Dagmar Wallová / org. tech. manažer SK Líšeň

Kategorie: 

Tags: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.