Úterý 19. března 2024
Vložil vlisni.cz on September 30, 2015
www.karate-jsk.cz

V sobotu se naše trenérka a reprezentantka ČR Veronika Mišková zúčastnila dalšího turnaje prestižní světové série Karate 1 premier league. Tentokrát se turnaj konal v Německém Coburgu a v kategorii kata (sestava technik) se jej zúčastnilo 77 závodnic. Veronika se dokázala probojovat až do 3. kola, kde byla 2:3 poražena reprezentantkou Hong Kongu (pozdější vítězka kategorie) Lau Mo Sheung Grace. Díky tomu, že se její soupeřka probojovala do finále, měla Veronika možnost jít do oprav. Tam si nejprve poradila s polskou reprezentantkou 5:0, poté však podlehla běloruské závodnici Yermakové (momentálně 3. ve světovém žebříčku) a obsadila tak krásnou 7. příčku. Veronika se tedy stále drží ve světové špičce a to na 6. pozici v letošním žebříčku Karate 1.

Taro Kan karate team Brno pořádal v neděli 27. 9. 2015 2. jihomoravský pohár talentů. Soutěž se uskutečnila v tělocvičně ZŠ Holzova. Spolupořadatelem byl jihomoravský svaz karate ČSKe a také Sportovní centrum mládeže Brno.

Turnaje se zúčastnilo celkem 19 dětí z našeho oddílu, které získaly 8 medailí. Z toho 3 zlaté, 3 stříbrné a 2 bronzové. Nejúspěšnějším karatistou soutěže se stal Filip Pohl, který získal celkem 3 medaile. Bronzovou v kategorii Agility (běh přes překážkovou dráhu), zlatou v kategorii Kihon ido (základní technika v posunech) začátečníků (bez kyu + 8. Kyu) 9-11 let, a také zlatou medaili v kategorii kata (sestava technik proti fiktivnímu soupeři) 8.- 6. kyu 9 - 11 let.

Další medailisté patří do věkové kategorie do 8 let. V ní se nachází David Martinek, Štěpán Králík a Jiří Oliva.  Štěpán Králík získal stříbrnou a Jiří Oliva bronzovou medaili v disciplíně agility . V kategorii kihon ido bez kyu + 8 kyu, se potkali ve finále Štěpán s Davidem. Finále to bylo velice těsné a rozhodčí rozhodli v poměru 3:2 pro Štěpána. Ten si odvezl domů zlatou medaili a David stříbrnou.

Poslední medailistkou našeho oddílu byla Hana Luu. Ta v kategorii Kihon Ido 7.-6. kyu 12 – 15 let obsadila 2. příčku, neboť ji dokázal porazit pouze závodník z Dragons Rosice Mazmanov.

Náš tým také získal cenu nejmladšího závodníka (letošní začátečník)-teprve čtyřletý Ondřej Novotný, a cenu Talent rozhodčího, kterou si odvezla Riana Veselíková. Dokázali jsme také v celkovém pořadí oddílů získat 1. místo!!! Všem Tímto gratulujeme ke skvělým výkonům, rodičům děkujeme za pomoc při organizaci soutěže. Těšíme se na vás na další soutěži 18. 10. na TJ Tesla Brno, kde se bude konat Krajský přebor.

zdroj: Veronika Mišková
zdroj: Veronika Mišková
zdroj: Veronika Mišková
zdroj: Veronika Mišková

Kategorie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.